Vrt “Trnoslav” proglašen najljepšim školskim vrtom u Gradu Zagrebu

2

Naš prvi urbani školski vrt „Trnoslav“ osnovan u OŠ Davorin Trstenjak 2013. godine u sklopu projekta „Oaza za djecu“ dobio je nagradu za najljepši školski vrt u Gradu Zagrebu za 2016. godinu. Svečana se dodjela odvila u petak 11. studenoga u radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić na Hrvatskoj radioteleviziji.

Ova se nagrada dodjeljuje u sklopu ekološko-obrazovnog projekta HRT-a te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji je nastao 1994. godine na poticaj ekološke emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija „Slušaj kako zemlja diše“ i urednice Lidije Komes.

Članovi stručnog povjerenstva nisu skrivali svoje oduševljenje prilikom posjete „Trnoslavu“. Divili su se spoju urbane i prirodne sredine, vrtnim detaljima te brižnim planiranjem svakog kutka vrta posebno ističući spoj jednostavnosti i otvorenosti kao jednog od bitnih elemenata prirodnih vrtova. Članovi su stručnoga povjerenstva prof. biologije Ivana Bućan iz Kaštel-Lukšića, dipl. oec. Astrid Horvat, viša stručna suradnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, mr. sc. parkovne arhitekture Dobrila Kraljić, mr. sc. biologije i voditeljica projekata zaštite prirode u Fondu za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost Vesna Cetin Krnjević te Lidija Komes, voditeljica projekta „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“.

Dobivanje priznanja nam je još veći poticaj i inspiracija da nastavimo s projektom te osnujemo još mnoge vrtove i kroz vrtlarenje dotaknemo srca mnoge djece.

Galeriju slika s vrta “Trnoslav” pogledajte ovdje!

Piše Mile Drača, mag. ing. silv., voditelj projekta “Oaza za djecu”

 

Udruga O.A.ZA
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.