Naša priča

Udruga O.A.ZA. – Održiva Alternativa ZAjednici postoji od siječnja 2013. godine u Zagrebu. Cilj nam je organizirati raznovrsne programe za mlade tijekom kojih mogu, u ugodnoj i motivirajućoj atmosferi, razviti svoj potencijal te postati odgovorni i uzorni nosioci održive društvene promjene.

Zašto smo odabrali ovakvo ime? „Održiva“ jer promoviramo održivi razvoj, odnosno zadovoljavanje ljudskih potreba uz poštivanje prirode, resursa i naraštaja koji će doći iza nas. „Alternativa“ jer promičemo stilove života i – još važnije – načine razmišljanja koji nisu toliko rasprostranjeni u današnjem konzumerističkom društvu. „Zajednici“ jer želimo potaknuti razvoj novih mladih lidera koji će svojim primjerom i djelovanjem voditi društvo u održivom smjeru.

Vizija

Stvaramo uzore održivog društva.

Misija

Potičemo holistički razvoj mladih kao graditelja budućnosti.

Vrijednosti

Zajedništvo, uravnoteženost, odgovornost, produhovljenost.

Naš pristup mladima

  • Individualno pristupamo osobnom razvoju prema holističkom principu koji obuhvaća fizički, ekonomski, psihološki i duhovni aspekt života.
  • Pomažemo u pronalasku životnog poziva te razvijanju vještina i znanja koja će mladima omogućiti da ga realiziraju. Pri tome se koristimo metodama neformalne edukacije.
  • Angažiramo u održivi razvoj društva uključujući mlade u rad različitih odjela Udruge.

Ciljevi

  • Pomoći mladima da preuzmu odgovornost za održivi razvoj društva omogućujući sudjelovanje u raznolikim aktivnostima koje stavljaju naglasak na osobni razvoj i zaštitu okoliša.
  • Pomoći mladima da se razviju u cjelovite osobe i pronađu svoj životni poziv te da se sukladno njemu uključe u održivi razvoj društva.
  • Educirati i inspirirati mlade kako bi razvili pozitivan sustav vrijednosti i vještine potrebne da postanu promjena koju žele vidjeti u društvu.

O.A.ZA. tim

Filip Brničević

Predsjednik, voditelj odjela osobnog razvoja

Roberto Rosandić

Voditelj odjela društvenog poduzetništva

Andrea Rutnik

Voditeljica projekata i volonterskog programa

Patrycja Pieniążek

Asistentica za pisanje projekata i administraciju

Mile Drača

Tajnik, voditelj odjela zaštite okoliša

Jasmina Roca

Asistentica u odjelu zaštite okoliša

Andrej Žuškin

Asistent za marketing i video produkciju

Partneri

Donatori

Revizijsko izvješće

Financijsko izvješće

Programski izvještaj

OIB: 10764365836    IBAN: HR0224020061100644636