NAŠI PROgrami

Ostali projekti

Čime smo se bavili prije?

Projekt Food for Life 2020. - 2021.

Uslijed krize uzrokovane pandemijom COVID-19 te snažnim potresima koji su pogodili Zagreb, Petrinju i okolicu, Udruga OAZA i Putem OAZAe d.o.o. u sklopu svojeg restorana OAZA Joyful Kitchen, pokrenuli su Food for Life projekt kojim besplatno dijele hranu građanima u potrebi koji su se našli u teškoj situaciji.

Udruga OAZA volonterski pomaže u financijsko-administrativnom dijelu, dok Društveno poduzeće Putem OAZAe d.o.o. zajedno sa svojim restoranom OAZA Joyful Kitchen volonterski sudjeluje u promotivnoj kampanji, kontaktu s korisnicima, nabavi, pripremi, kuhanju i distribuciji hrane potrebitima. 

Više o projektima Food for Life pročitajte u nastavku.

Understanding My Journey. Soft Skills Development for Young People , 2018-2020.

Strateško partnerstvo koje provode nevladine organizacije u 8 zemalja: Hrvatskoj, Grčkoj, Irskoj, Italiji, Poljskoj, Portugalu, Španjolskoj i Velikoj Britaniji, a koje financira program Erasmus+.
Razvijeni su alati za podršku mladim ljudima i osobama koje rade s mladima u procesu svjesnog i strukturiranog razvoja transverzalnih vještina koje su izuzetno važne za zapošljivost mladih. Međutim, te su vještine najkorisnije i najučinkovitije samo ako je mlada osoba potpuno svjesna procesa njihovog razvoja, razumije kako ih može koristiti i ima alate koji joj mogu pomoći u učenju.
Ciljevi projekta:
– poboljšati angažman mladih u razvijanju transverzalnih vještina
– povećati zapošljivost mladih
– podizati svijest o važnosti razvoja transverzalnih vještina.
Više o ovom projektu možete pronaći ovdje.

Energetski izazov, 2017.​

Jednomjesečna aktivnost za mlade (ali otvorena i za ostale uzraste) u Gradu Zagrebu koja cilja na povećanje svijesti o važnosti smanjenja emisija ugljikova dioksida, povećanje racionalnog upravljanja potrošnjom energenata te implementaciju održivih ponašanja među ciljanom skupinom. Projekt je financirao Ured za energetiku Grada Zagreba. 

Urbano vrtlarenje - ozelenimo gradske terase, 2017.

Radionice na terasi u uredu udruge s ciljem edukacije o urbanom vrtlarenju (s naglaskom na nezaposlene mlade), promoviranja vrtlarenja kao terapije za tijelo i dušu, inspiriranja sudionika na pokretanje vlastitih urbanih vrtova, organiziranja kvalitetnog slobodnog vremena uz druženje i zabavno-rekreativne aktivnosti na otvorenom. Organiziranjem javnog događanja otvaranja zelene terase informirali smo širu populaciju o urbanom vrtlarenju, zaštiti okoliša i održivom razvoju. Projekt je financirao Grad Zagreb.

Transformacijska komunikacija, 2016.

Projekt koji je financirao Grad Zagreb sastojao se od radionica za učenike sedmih i osmih razreda u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića. Teme koje su se doticale su prevencija vršnjačkog nasilja, upravljanje konfliktima, odnosi s roditeljima i učiteljima, komunikacija s vršnjacima i sl.

EVS NGO skill LAB, 2016.

Dugoročni projekt Europske volonterske službe u kojem su sudjelovale Sara iz Portugala i Patrycja iz Poljske. Volonterke su tijekom svoje 10-mjesečne odnosno cjelogodišnje službe sudjelovale u radu Udruge, stječući kompetencije neophodne u radu u neprofitnom sektoru. Projekt u sklopu programa Erasmus+ financirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

(Dis)connected in Nature, 2015.

U predivnom i opuštajućem ambijentu rijeke Mrežnice, bez modernih udobnosti poput struje, tople vode i Interneta okupili smo 49 sudionika iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Rumunjske, Albanije, Mađarske, Azerbejdžana i Ukrajine. Tijekom 7 dana boravka na kampu imali su priliku povezati se sa sobom, drugima i prirodom, usvojiti zdrave navike, izgraditi svoje samopouzdanje, steći vještine neverbalne komunikacije i sl. Razmjena mladih održala se u sklopu programa Erasmus+, a financirala ju je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Edukacija edukatora, 2015.

U Osnovnoj školi Dobriše Cesarića na zagrebačkom Borongaju proveli smo edukaciju djelatnika prilikom pokretanja projekta Oaza za djecu u toj školi. Radionice su pokrivale široki spektar tema – praktična edukacija o urbanom vrtlarenju, osnivanje školskog vrta, motiviranje drugih nastavnika i djelatnika za uključivanje u radove u vrtu, važnost uključivanja roditelja i lokalne zajednice te mogući izazovi u radu u školskom vrtu. Projekt je financirao Grad Zagreb.

Energetski poslovi, 2015.

Projekt je financirao Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. Desetero studenata i studentica različitih struka imalo je priliku sudjelovati u interdisciplinarnim radionicama, predavanjima i stručnim posjetama na teme praktične primjene mjera energetske efikasnosti.

EVS Youth Corner for Change Agents, 2015.

Dugoročan projekt Europske volonterske službe na kojem smo ugostili troje volontera – Ruxandu iz Moldove, Henriette iz Njemačke i Nenada iz Srbije. Volonteri su poticali pozitivne promjene u lokalnoj zajednici organizirajući razne aktivnosti u Klubu za mlade TOĆ i pomažući u svakodnevnim poslovima Udruge. Projekt je financirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije u sklopu programa Erasmus+.

Zeleni poslovi, 2014.

U suradnji s djelatnicima Tehničke škole Ruđer Bošković odlučili smo potaknuti srednjoškolce na razvijanje vlastitih poduzetničkih ideja. Edukacijom o osnovama poduzetništva, osobnom razvoju, obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti povećale su se poduzetničke i tehničke kompetencije učenika, a samostalnim radom razvijene su kreativne ideje proizvoda koji poštuju principe održivog razvoja. Projekt je financirao Grad Zagreb.

Sustainaware, 2014.

Projekt u kojem je Udruga sudjelovala kao partner uz 8 organizacija iz cijeloga svijeta: Argentine, SAD-a, Nigerije, Indije, Slovenije, Mađarske i Lihtenštajna ciljao je na podizanje svijesti o važnosti održivog razvoja, poticanje mladih da razvijaju svoje znanje o okolišu, društvenom poduzetništvu i zelenoj ekonomiji. U sklopu projekta, koji je financirao program Mladi na djelu, u Zagrebu je održano javno događanje Dani održivog razvoja za mlade.