Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena

pexels photo 106344

Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena je projekt usmjeren na jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u Hrvatskoj. Nositelj projekta je Udruženje za razvoj kulture „URK“ iz Zagreba, a provodi se u partnerstvu s još 5 organizacija iz Hrvatske te norveškim partnerom. Financijska podrška iznosi 200.000 EUR, a projekt traje 36 mjeseci.

Inovativnim pristupom i uključivanjem samih organizacija u dizajniranje rješenja ovaj projekt na jedinstven način omogućuje zajedničko kreiranje alata za poboljšanje financijsko- administrativnog poslovanja OCD-a i jačanje kapaciteta u području javnog komuniciranja društvenog doprinosa organizacija civilnog društva (OCD).
Alati kojima organizacije trenutno upravljaju administracijom i financijama su za razinu složenosti i većinu njihovih potreba nedostatni, dok kreativna rješenja dostupna na hrvatskom jeziku izostaju. Naša cjelokupna intervencija osnažuje kapacitete OCD-a u području financija i administracije, razvija inovativne alate koji ostaju organizacijama civilnog društva i nakon završetka ovog projekta te unaprjeđuje komuniciranje o važnosti snažnog civilnog društva. Predložena rješenja utemeljena su na dugogodišnjem iskustvu organizacija u partnerskom konzorciju, njihovim društveno poduzetničkim inicijativama koje im dodatno omogućavaju široku međusektorsku perspektivu i iskustvo (“URK” i iskustvo rada s društvenim poduzećem Močvara d.o.o.; Gong i iskustvo rada s društvenim poduzećima GRIF usluge d.o.o. i GES savjetovanje d.o.o., O.A.ZA. i veganski restoran PUTEM OAZAe d.o.o. u vlasništvu udruge, Udruga “MI” – Split i iskustvo vođenja socijalne ustanove MI Centar i Zaklade Kajo Dadić te Inkluzivna kuća Zvono i njihovo iskustvo vođenja stambene zajednice i socijalne zadruge Miva-art).

Projekt je usmjeren na povezivanje organizacija za jačanje otpornosti na krize, oslanjajući se na iskustva postojećih mreža, saveza i neformalnih inicijativa, razvoj open-source web platforme kao digitalne podrške zajedničkom djelovanju i osnaživanju kapaciteta, razvoj i provedbu ciljanih programa edukacija i mentorstva, razvoj priručnika za uspješno vođenje financijskog i administrativnog poslovanja, stažiranje radnica u financijama i trening javnog komuniciranja o financijskom zdravlju i društvenom doprinosu organizacija koji za cilj ima osnažiti kapacitete OCD-a da svoju misiju i svoje doprinose na razumljiv način uspješnije javno prenose, odnosno da pojačaju povjerenje javnosti. Dodatno, dio aktivnosti je usmjeren na razvijanje softvera za vođenje financija i administracije u OCD-ima, dizajniran sukladno potrebama korisnika.

Korist od ovog projekta imat će sve progresivne organizacije civilnog društva definirane prema kriteriju Active Citizenship Fonda, a široko postavljeno projektno partnerstvo osigurava provedbu aktivnosti diljem Hrvatske. Norveški partner Scanteam s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom i odmakom od hrvatskog konteksta osigurava svjež pogled na provedbu s obzirom da se projekt bazira na inovacijama.

Kontakt osoba je Blaženka Sečkar (blazenka@gong.hr).

Active citizens fund@4x
Udruga O.A.ZA
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.