Centar za mlade Grada Zagreba otvorio vrata!

DSC05606
logo CZM22

U nedjelju 18. studenog 2018. u Gajevoj 2 u Zagrebu otvoren je prvi Centar za mlade Grada Zagreba, koji je za zaživio kroz istoimeni projekt. Projekt je inicirala Udruga ZAMISLI, a podržava ga 30 partnera (među ostalima i Udruga O.A.ZA.) – institucije i udruge za mlade s vrlo različitih područja djelovanja.

Centar za mlade sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a njegov je cilj zajedničkim snagama programski raditi u korist mladih te u posebnom prostoru, u ugodnom i prijateljskom okruženju, omogućiti potpuno besplatno korištenje vrlo bogatoga sadržaja Centra. Projekt potencira uključivanje i suradnju svih zainteresiranih mladih osoba od 15 do 29 godina koje imaju želju sudjelovati u nekoj od aktivnosti.

Zbog izrazite pristupačnosti Centra na lokaciji u samom centru Grada Zagreba s pogledom na Trg bana Jelačića, mladi se lako mogu uključiti u raznolike aktivnosti koje Centar pruža – učenje stranih jezika kroz jezične škole i konverzacijske tečajeve, jačanje osobnih, komunikacijskih, govornih,  financijskih i kreativnih vještina na edukativnim radionicama i tribinama, informiranje o mogućnostima zapošljavanja i razvoju karijere, promoviranje zdravih načina života, društvenog uključivanja mladih i njegovanja mentalnoga zdravlja kroz usluge savjetovališta, razne sportske, glazbene, volonterske i još mnoge druge aktivnosti.

Partneri na potpisivanju Povelje Centra

Na svečanosti pred pedeset sudionika govorili su Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge ZAMISLI i voditeljica projekta, Milan Pavić, pročelnik Ureda za šport i mlade Grada Zagreba, Tanja Herceg, predsjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava.

Ministar Marko Pavić naglasio je važnost Centra za mlade i istaknuo ga kao hvalevrijednu, odlično osmišljenu inicijativu koja prepoznaje potrebe mladih Grada Zagreba i koja će dugoročno značajno pridonijeti stvaranju dobre slike društva. 

DSC00060

Promicanjem vrijednosti suradnje, informiranja i aktivnog djelovanja pozitivno se utječe na jednu od najpotrebitijih dobnih skupina. Iz perspektive mlade osobe, novootvoreni Centar predstavlja inovativan način povezivanja ljudi sličnih interesa i daje im priliku da se u ugodnoj atmosferi slobodno izraze i na zanimljive načine jačaju vlastite kompetencije.

Centar poziva sve zainteresirane mlade da se uključe u što većem broju jer će od raznih pogodnosti koje nudi zasigurno profitirati.

Piše Klara Borda, članica Ambidekster kluba, učenica Prve gimnazije

OP ULJP ESF logo lenta i napis
logici partner 30
Udruga O.A.ZA
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.