Socially Inspired: Entrepreneurship for You(th)

Trening o društvenom poduzetništvu

Mobilnost osoba koje rade s mladima u sklopu programa Erasmus+ održana je od 27. studenoga do 2. prosinca 2017. godine u Zagrebu. Okupili smo 33 sudionika iz Hrvatske, Mađarske, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske i Španjolske.

Ciljevi projekta
  • povećati znanje i iskustvo osoba koje rade s mladima u području društvenog poduzetništva
  • podijeliti praktične alate korisne za rad s mladima u području edukacije o društvenom poduzetništvu
Ciljne skupine
  • osobe koje rade s mladima i oni koji to žele postati
  • osobe koje rade u području poduzetništva i zapošljavanja
  • osobe koje žele naučiti nove metode neformalnog učenja
  • osobe koje žele proširiti svoje horizonte u području poduzetništva
  • osobe koje se žele upoznati s primjerima dobre prakse u društvenom poduzetništvu
"Imale smo priliku sudjelovati na Erasmus + projektu Socially Inspired: Entrepreneurship for You(th) - neformalnim edukacijama koje razvijaju kreativne pristupe timskom radu kroz interaktivne radionice. Kroz razna predavanja diskutirali smo o stanju društvenog poduzetništva ne samo na razini Hrvatske, već i međunarodno. Ugodna atmosfera u krugu stručnih predavača iz pojedinih područja vezanih za društveno poduzetništvo pomogla nam je shvatiti da iako je bitno razmišljati socijalno i društveno odgovorno, ujedno je bitan profit. Sudionici iz drugih država donijeli su tradicionalne slatkiše i grickalice te tako nam dali uvid u njihove običaje i kulturu. To je  bila odlična prilika za povezivanje sa zanimljivim ljudima sličnih interesa te ujedno širenje osobnih vidika. Ukratko bilo nam je to jedinstveno i neprocjenjivo iskustvo."
Mirna Kos, Daniella Pojatina, Sofija Stanić, Jelena Zenko Milović
sudionice

Kao rezultat treninga, izradili smo brošuru Socially Inspired 101 za sve koje žele vidjeti primjere uspješnih društvenih poduzeća iz cijele Europe, pročitati savjete stručnjaka o otvaranju vlastite firme i saznati kako provoditi radionice metodama neformalne edukacije!