Most prema boljem

Opis projekta

Cilj je projekta podizanje kvalitete života mladih kroz povećanje osobnih i poduzetničkih vještina potrebnih pri zapošljavanju i razvijanju svojih poslovnih ili poduzetničkih ideja. Korisnici će se također upoznati s konceptom društvenog poduzetništva kroz primjere poslovnih inicijativa koje su spojile ostvarivanje profita s ulaganjem u zajednicu. Zašto društveno poduzetništvo? Prema podacima izvješća Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta, mikro, mala i srednja poduzeća stvaraju 80% svih radnih mjesta u Europskoj uniji, a osposobljavanje mladih za poduzetničke pothvate jedan je od načina borbe s nezaposlenošću mladih. Pri tome, fokus na stvaranje pozitivnog društvenog utjecaja, a ne na osobni profit vlasnika firme vodi k boljem, sretnijem i koherentnijem društvu u kojem svi preuzimaju odgovornost za bolju svakodnevicu i budućnost.

Projekt se sastoji od radionica o (društvenom) poduzetništvu i samozapošljavanju koje predstavljaju mogućnosti koje su dostupne trenutno nezaposlenim mladim ljudima te ih opremaju alatima i znanjima za preuzimanje inicijative u poslovnom svijetu. Kroz radionice osobnog razvoja pomoći ćemo sudionicima da preuzmu odgovornost za vlastitu budućnosti, tj. da usvoje stav „ja to mogu“. 

Nakon završetka edukacije, korisnici će dobiti mogućnost pohađanja Start-up akademije u Razvojnoj agenciji Zagreb te sudjelovati na međunarodnim projektima volontiranja, treninga i job shadowinga na temu (društvenog) poduzetništva u sklopu europskih programa Erasmus+ i Erasmus za mlade poduzetnike.