Logo OAZAe obojano perce tagline podloga png
KidsWind LOGO

Održivim putem od malih nogu

Holistički razvoj djece i mladih kroz suvlasništvo u vjetroelektrani

Zašto ulagati u energiji vjetra ?

U Danskoj 70% vjetroelektrana je u vlasništvu lokalnog stanovništva koji svojim ulaganjem stjeću značajan kapital što je rezultat niske cijene proizvodnje samog izvora energije. Sa minimalnim rizicima, ulaganje u obnovljive izvore energije je do sada bilo dostupno samo krupnom kapitalu, a ovakvim i sličnim inicijativama dovodimo građane da i oni sami mogu ulagati u takve velike profitabilne projekte

  
wind global wind day

Kids &Wind projekt u Belgiji

Održiva Alternativa ZAjednici

Udruga O.A.ZA. – Održiva Alternativa ZAjednici postoji od siječnja 2013. godine u Zagrebu. Cilj nam je organizirati raznovrsne programe za mlade tijekom kojih mogu, u ugodnoj i motivirajućoj atmosferi, razviti svoj potencijal.Educiramo i inspiriramo mlade kako bi razvili pozitivan sustav vrijednosti i vještine potrebne da postanu promjena koju žele vidjeti u društvu.

Kako postati dio projekt Kids&Wind?

Dio projekta mogu postati djeca od 0-13 godina tako što će izabrati jedan od slijedećih 4 paketa. Svaki od njih košta 2500 kn

Vrste edukacija koji će svako dijete dio ovog projekta dobiti

Agnesa3

Održivi razvoj

Radionice za djecu na temu recikliranja, obnovljivih izvora energije i vrtlanjeru

Agnesa2

Društveno poduzetništvo

Radionice stjecanja poduzetničkog mentaliteta i vještina sa pozitivnim utjecem na društvo

Agnesa1

Životno usmjerenje

Radionice osvještavanja svojih talenata, strasti, tip osobnosti i životnog poziva za mlade

Your LOGO

Lideršip

Radionice stjecanja liderskih vještina i znanja za pokretanje vlastitih inicijativa te vođenje tima

Skupljeno uloga:

Do sada se u projekt priključilo 963 djece

Djece skupljeno 64.2%

Prijavi se i postani suvlasnik Vjetroelektrane

Česta pitanja i odgovore

Projekt provodi Udruga O.A.ZA. koja ima višegodišnje iskustvo u provedbi nacionalnih i EU projekata.

Udruga O.A.ZA. zadnjih 5 godina razvija edukacijski program za djecu i mlade kako bi ih učinili uzorima održivog društva. Treneri Udruge O.A.ZA. educirali su se kroz edukativne programe, treninge i projekte domaćih te internacionalnih partnera iz cijele Europe primjenjujući neformalne metode učenja.

Kroz istraživanje načina učenja djece i mladih napravljeno na razini Europske unije, stvoren je metodologija “neformalnog obrazovanja” u kojem se učesnici edukacije aktivno uključuju te koriste svih 5 osjetila za stjecanje znanja, vještina i znanja. Metodologija je podupirana od strane Europske komisije kroz Erasmus+ programe te postoje različite edukacije i alati koje se koriste kod same njene primjene.

 Za potrebe svake edukacije, njezine sadržaj i aktivnosti će se prikazati djeci na njima relevantan način kako bi ih zainteresiralo za njihovo sudjelovanje. U slučaju da dijete iz opravdanih razloga ne može doći (bolest, smrt bliže rodbine i sl.), potrebno je poslati obrazloženje u pismenom obliku potpisanog od strane srkbnika nakon čega će dijete dobiti novi termin radionica u tekućoj ili godinama nakon njega ukoliko ne prelazi određenu dobnu granicu. Dijete koje nije htijelo ići na edukacije može dobiti novi termin u tekućim godinama pod istim uvjetima ukoliko će biti slobodnih mjesta. Ukoliko dijete ne ode na jednu od edukacija, zadržava sva ostala prava te nastavlja s projektom u skladu s njegovim ugovorenim paketom.