NAŠI PROgrami

Ostali projekti

Čime smo se bavili prije?

Most prema boljem, 2015 - 2017.​

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Zagreba. Cilj je projekta podizanje kvalitete života mladih povećanjem osobnih i poduzetničkih vještina potrebnih pri zapošljavanju i razvijanju poslovnih ili poduzetničkih ideja. Mladi su pohađali radionice osobnog razvoja, otkrivanja svojih talenata i strasti, poslovnog pregovaranja, prezentiranja svoje poduzetničke ideje potencijalnim investitorima i sl.

Energetski izazov, 2017.​

Jednomjesečna aktivnost za mlade (ali otvorena i za ostale uzraste) u Gradu Zagrebu koja cilja na povećanje svijesti o važnosti smanjenja emisija ugljikova dioksida, povećanje racionalnog upravljanja potrošnjom energenata te implementaciju održivih ponašanja među ciljanom skupinom. Projekt je financirao Ured za energetiku Grada Zagreba. 

Urbano vrtlarenje - ozelenimo gradske terase, 2017.

Radionice na terasi u uredu udruge s ciljem edukacije o urbanom vrtlarenju (s naglaskom na nezaposlene mlade), promoviranja vrtlarenja kao terapije za tijelo i dušu, inspiriranja sudionika na pokretanje vlastitih urbanih vrtova, organiziranja kvalitetnog slobodnog vremena uz druženje i zabavno-rekreativne aktivnosti na otvorenom. Organiziranjem javnog događanja otvaranja zelene terase informirali smo širu populaciju o urbanom vrtlarenju, zaštiti okoliša i održivom razvoju. Projekt je financirao Grad Zagreb.

Transformacijska komunikacija, 2016.

Projekt koji je financirao Grad Zagreb sastojao se od radionica za učenike sedmih i osmih razreda u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića. Teme koje su se doticale su prevencija vršnjačkog nasilja, upravljanje konfliktima, odnosi s roditeljima i učiteljima, komunikacija s vršnjacima i sl.

EVS NGO skill LAB, 2016.

Dugoročni projekt Europske volonterske službe u kojem su sudjelovale Sara iz Portugala i Patrycja iz Poljske. Volonterke su tijekom svoje 10-mjesečne odnosno cjelogodišnje službe sudjelovale u radu Udruge, stječući kompetencije neophodne u radu u neprofitnom sektoru. Projekt u sklopu programa Erasmus+ financirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

ATOL: Advanced Training of Leadership, 2015.

Mobilnost osoba koje rade s mladima koja je okupila 33 sudionika iz Hrvatske, Velike Britanije, Moldavije, Albanije, Slovačke, Slovenije, Ukrajine, Srbije, Nizozemske i Rumunjske. Cilj šestodnevnog treninga bio je promoviranje koncepta uslužnog vodstva koje se temelji na pretpostavci da vođu odlikuju poniznost i poštovanje prema drugima. Projekt je održan u okviru programa Erasmus+, a financirala ga je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

(Dis)connected in Nature, 2015.

U predivnom i opuštajućem ambijentu rijeke Mrežnice, bez modernih udobnosti poput struje, tople vode i Interneta okupili smo 49 sudionika iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Rumunjske, Albanije, Mađarske, Azerbejdžana i Ukrajine. Tijekom 7 dana boravka na kampu imali su priliku povezati se sa sobom, drugima i prirodom, usvojiti zdrave navike, izgraditi svoje samopouzdanje, steći vještine neverbalne komunikacije i sl. Razmjena mladih održala se u sklopu programa Erasmus+, a financirala ju je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

EVS Greening Urban Environment, 2015.

Desetero volontera iz pet europskih zemalja (Nijole iz Litve, Ivana, Nenad i Nikola iz Srbije, Guida, Sara, Ayra i Rui iz Portugala, Ericka iz Španjolske i Ruxanda iz Moldove) u sklopu kratkoročnog projekta Europske volonterske službe boravilo je dva mjeseca u Zagrebu kako bi zazelenili gradski krajolik – pomogli u osnivanju vrta na terasi u našem novom uredu u centru Zagreba, popularizirali urbano vrtlarenje u trima osnovnim školama te obogatili aktivnosti Kluba za mlade TOĆ.

Edukacija edukatora, 2015.

U Osnovnoj školi Dobriše Cesarića na zagrebačkom Borongaju proveli smo edukaciju djelatnika prilikom pokretanja projekta Oaza za djecu u toj školi. Radionice su pokrivale široki spektar tema – praktična edukacija o urbanom vrtlarenju, osnivanje školskog vrta, motiviranje drugih nastavnika i djelatnika za uključivanje u radove u vrtu, važnost uključivanja roditelja i lokalne zajednice te mogući izazovi u radu u školskom vrtu. Projekt je financirao Grad Zagreb.

Energetski poslovi, 2015.

Projekt je financirao Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. Desetero studenata i studentica različitih struka imalo je priliku sudjelovati u interdisciplinarnim radionicama, predavanjima i stručnim posjetama na teme praktične primjene mjera energetske efikasnosti.

EVS Youth Corner for Change Agents, 2015.

Dugoročan projekt Europske volonterske službe na kojem smo ugostili troje volontera – Ruxandu iz Moldove, Henriette iz Njemačke i Nenada iz Srbije. Volonteri su poticali pozitivne promjene u lokalnoj zajednici organizirajući razne aktivnosti u Klubu za mlade TOĆ i pomažući u svakodnevnim poslovima Udruge. Projekt je financirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije u sklopu programa Erasmus+.

Zeleni poslovi, 2014.

U suradnji s djelatnicima Tehničke škole Ruđer Bošković odlučili smo potaknuti srednjoškolce na razvijanje vlastitih poduzetničkih ideja. Edukacijom o osnovama poduzetništva, osobnom razvoju, obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti povećale su se poduzetničke i tehničke kompetencije učenika, a samostalnim radom razvijene su kreativne ideje proizvoda koji poštuju principe održivog razvoja. Projekt je financirao Grad Zagreb.

Sustainaware, 2014.

Projekt u kojem je Udruga sudjelovala kao partner uz 8 organizacija iz cijeloga svijeta: Argentine, SAD-a, Nigerije, Indije, Slovenije, Mađarske i Lihtenštajna ciljao je na podizanje svijesti o važnosti održivog razvoja, poticanje mladih da razvijaju svoje znanje o okolišu, društvenom poduzetništvu i zelenoj ekonomiji. U sklopu projekta, koji je financirao program Mladi na djelu, u Zagrebu je održano javno događanje Dani održivog razvoja za mlade. 

Ipak mogu, 2014.

Cilj je projekta osnaživanje pojedinaca koji će postati primjer da svatko može nadići svoje strahove i preuzeti odgovornost za vlastiti život. Mladi od 18 do 30 godina sudjelovali su u radionicama, treninzima i individualnom mentorstvu kako bi stekli vještine koje će ih učiniti kompetitivnijim na tržištu rada i probuditi njihov potencijal vođeInovativan pristup projekta manifestirao se u poticanju osobnog rasta i razvijanu kvaliteta sudionika. Projekt je financiran pomoću programa Mladi na djelu.