Zapošljavanje i poduzetništvo

Misija

Pomoći mladima da razviju vještine, stavove i sposobnosti da preuzmu odgovornost za svoj život i materijalnu egzistenciju, ali i da shvate da su dio šireg društva u čiji razvoj se također trebaju aktivno uključiti. Naglasak stavljamo na osobni razvoj mladih ljudi koji će im omogućiti da otkriju koji je njihov životni poziv i da preuzmu inicijativu u tom smjeru kroz zapošljavanje i društveno odgovorno poduzetništvo (eko – društveno poduzetništvo, zeleno poduzetništvo).

Zašto odjel zapošljavanja i poduzetništva

Danas imamo sve više nezaposlenih mladih ljudi, a sve manje radnih mjesta za koja se oni mogu natjecati. Uz to, većina mladih pristaje raditi i ono što ne vole kako bi si osigurali egzistenciju i neki osjećaj samostalnosti.

Mi želimo inspirirati mlade da se suoče sa trenutnom situacijom, otkriju u čemu su dobri (kroz savjetovanja i uključivanje u naše projekte), te razviju znanja i vještine kako bi osigurali svoj posao iz snova. Želja nam je pomoći mladima ne samo da se zaposle, već da sa svojim poslovima doprinesu i održivom razvoju društva kao aktivni članovi zajednice.

Zašto mladi?

Zato što mladi imaju ogromnu količinu energije i treba im pomoći da je usmjere u dobrom pravcu jer tako mogu postići nevjerojatne rezultate. Zato što su kreativni i puni novih ideja te se ne boje pokušati i učiti na svojim greškama. Zato što oni od početka kreiraju svoju karijeru, i ako je počnu graditi u pravom smjeru, sa društveno odgovornim ponašanjem, mogu znatno doprinijeti održivom razvoju društva. Zato što na mladima ostaje budućnost.

Područja djelovanja

Srednjoškolci

 • Pomažemo mladima da pronađu svoj životni poziv i usmjere razvoj svoje karijere u tom smjeru
 • Pomažemo mladima da nakon srednje škole pokrenu svoje poduzetničke poduhvate
 • Educiramo ih o zelenom poduzetništvu i objašnjavamo kako njihove aktivnosti imaju efekt na društvo u cjelini

Mladi 18-30

 • Pomažemo mladima pri razvoju znanja, vještina i stavova kako bi mogli osigurati svoje radno mjesto
 • Kroz naše djelovanje uključujemo ih (kroz volontiranje) u razne projekte za razvoj društva, kako bi razvili poduzetničke vještine i iskustvo u pojedinim područjima
 • Pomažemo im da svoje ideje, koje su u skladu sa našom misijom i vizijom, pretoče u praksu
 • Kroz osobno savjetovanje i rad na projektima pomažemo im da otkriju koji je njihov poziv i kako da osiguraju svoj posao u tom smjeru
 • Pomažemo im da razviju liderske osobine kako bi postali nosioci održivog razvoja društva

Mladi s manje mogućnosti

 • Pomažemo im da postanu aktivni građani i doprinesu razvoju lokalne zajednice
 • Otvaramo im mogućnosti samozapošljavanja kroz razne kreativne eko-društvene inovacije
 • Pružamo im osjećaj upravljanja vlastitim životom

branko-1

Branko

Od 2012. aktivni član udruge, zadužen za pisanje i upravljanje projektima, administraciju te najviše za rad s mladima preko odjela za zapošljavanje i poduzetništvo.

Više