Projekti

8
velj. 2013
Objavio: U kategoriji: , 0 Comments

U suradnji s djelatnicima tehničke škole Ruđer Bošković odlučili smo potaknuti i osposobiti mlade osobe, prije završetka srednje škole, na poduzetničke poduhvate kroz njihovo  uključivanje u edukaciju o poduzetništvu i izradu proizvoda koji poštuju principe održivog razvoja.

Kroz edukaciju želimo mladima razbiti predodžbu o kompliciranosti poduzetništva, upoznati ih sa situacijom u Hrvatskoj, negativne situacije pretvoriti u prilike, a ne prepreke, podučiti ih kako iskoristiti poticajna sredstva i razviti poduzetnički duh te sve to povezati s praksom. Edukacija će se odnositi na usvajanje osnova poduzetništva, upoznavanje s pojmovima socijalnog poduzetništva i zelenog poduzetništva, informiranje o mogućnostima samozapošljavanja i poticajima koji se nude za isto. Edukacija bi se dotakla i teme osobnog razvoja, kako bi učenicima pružili cjeloviti pristup i pomogli im da pronađu koncentraciju, motivaciju i otkriju u čemu su dobri i čime se u budućnosti žele baviti. Osobnim radom i edukacijom naučit će kako pregovarati sa potencijalnim partnerima i  investitorima te što im je potrebno da bi pokrenuli vlastiti posao.

Učenici će se također educirati o obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti, kroz objašnjenje osnovnih pojmova, primjere dobre prakse iz svijeta i primjere projekata koje smo proveli i planiramo provesti u budućnosti.

Nakon edukacije o poduzetništvu učenici bi pristupili tehničkoj izvedbi projekta gdje bi bili upoznati sa svim tehničkim detaljima koji su potrebni za uspješno provođenje projekta, poput izrade potrebne dokumentacije, prikupljanja ponuda za materijal i usluge, izradu potrebnih elemenata, kompletiranje proizvoda i njegovo testiranje te prezentacija proizvoda i marketing, sve na konkretnim primjerima izrade vjetroelektrane i katamarana.

Kroz zadnji dio projekta, samostalni rad, djecu ćemo učiti  kako kreativne ideje i misli realizirati u stvarnom životu te kako raditi u timu i preuzeti odgovornost za svoje zadatke i postupke.

Cilj projekta je na realnom proizvodu razvijati poduzetničke i tehničke kompetencije učenika. Ovakav pristup daje učenicima uvid u poslovanje i izradu proizvoda, te plasiranje proizvoda na tržište i njegovu prezentaciju. Metode koje ćemo koristiti su learning by doing i peer to peer pristup edukaciji, koje, sudeći prema našim iskustvima, donose pozitivne rezultate u radu s mladima.

Zeleni-poslovi1

Naziv projekta: Zeleni poslovi

Izvoditelj projekta: O.A.ZA.: Održiva Alternativa Zajednici, Tehnička škola Ruđer Bošković, Tehnička škola Tesla

Status projekta: u pripremi

Voditelj projekta: Igor Tačigin

Zeleni-poslovi-2

Comments

comments

Comments are closed.

newsletter volontiraj doniraj

Facebook