Projekti

8
velj. 2014
Objavio: U kategoriji: , 0 Comments

kids-and-wind-1

Cilj projekta „Kids & Wind“ je uspostava velikog vjetroagregata od 2.5 MW, koji će sadržavati uloge 3000 djece, odnosno njihovih roditelja, iz cijele Hrvatske. Jednokratnom uplatom od 100 eura djeca ulažu u pokretanje projekta te osiguravaju štednju koja im se dugoročno i višestruko isplati. Sav višak proizvedene energije ide u Zakladu koja donirana sredstva koristi za edukaciju djece o održivom razvoju i pokretanje novih projekata u tome smjeru. Djeca će na ovaj način odrastati kao vlasnici vjetroelektrane, čime na praktičan način shvaćaju važnost i isplativost ulaganja u obnovljive izvore energije. Paralelno s vjetroelektranom, izgradit će se i edukacijski centar gdje ćemo provoditi kontinuirane edukativne radionice za djecu diljem Hrvatske. Na ovaj jedinstveni način, djeca će biti primjer kako se s malim ulogozima može postati vlasnikom projekta vrijednog nekoliko milijuna eura.

Projekt Kids and Wind je već ostvaren u Belgiji gdje je okupio izuzetno veliku zainteresiranost od strane medija i roditelja, a i hrvatska inačica projekta već privlači pozornost javnosti. Uključivanjem institucija i organizacija iz privatnog i javnog sektora pokazalo bi se zajedničko nastojanje ka izgradnji vjetroelektrana i napora u vidu edukacije djece o zaštiti okoliša i održivom razvoju, čime se projekt podiže na još veću razinu.

                Udruga O.A.ZA. već 2 godine radi na ovom projektu u Hrvatskoj te smo nedavno i službeno počeli s predstavljanjem u javnosti. Sa suradnicima na otoku Krku napravljena je predinvesticijska analiza, mapiran je vjetro potencijal otoka, te pokrenut postupak za zemljišnu dozvolu i dozvolu podizanja mjernog stupa. Projekt ćemo razvijati još 2-3 godine, tijekom kojih planiramo provoditi intenzivnu promociju projekta.

 

kids-and-wind-2

Naziv projekta: Kids and Wind

Voditelj projekta: Filip Brnicevic

Izvoditelj projekta: Roberto Rosandic

Partneri:

ZEZ – Zelena Energetska Zadruga
Kids and Wind Fundation
Energetska Zadruga Krk
Ponikve Eko otok Krk

Status projekta: u provedbi

VIDEO TRAILER

GALERIJA

Comments

comments

Comments are closed.

newsletter volontiraj doniraj

Facebook