Projekti

8
Feb 2013
Posted By: In: , 0 Comments

U cijelom svijetu vlada kriza koja povlači nezaposlenost i nesigurnu budućnost. Stručnjaci su fokusirani na poboljšanje uvjeta na tržištu rada, a mali broj razmišlja da uloži u pojedinca. Pošto je korupcija vidljiva u svim slojevima društva , teško da na duge staze ulažući samo u tržište možemo očekivati poboljšanje. Treba početi ulagati od temelja, od čovjeka dok je mlad, prije nego traži prvi posao. Takvu osobu treba pripremiti na samostalan život, oplemeniti mu karakter i potaknuti u njemu razvitak njegova punog potencijala i mogućnosti.

Tema projekta „Ipak Mogu“ je stvaranje kvalificiranih i jakih pojedinaca u lokalnoj zajednici, koji će biti ogledni primjer da svatko može nadići svoje strahove i preuzeti odgovornost za život. Također, želimo pokazati da svatko ima pravo na zapošljavanje, bez obzira na spol, dob, radno iskustvo i socijalni status. Cilj projekta je osnaživanje mladih osoba u dobi od 18 do 30 godina kroz grupne radionice i individualni pristup, treninge i mentorstvo kako bi im pružili dodatne vještine koje će ih učiniti kompetitivnijim na tržištu rada i probuditi njihov potencijal vođe.

Kreativnost i poduzetništvo se promiču kroz jedan inovativan pristup pripremi za zapošljavanje. Ne stavlja se naglasak na poboljšanje izvanjskih uvjeta (npr. otvaranje novih radnih mjesta), nego na osnaživanje i osobni rast pojedinca te dizanje njegovih kvaliteta i mogućnosti. Konkretno, radionice će pripremiti sudionike za buduće zaposlenje kroz aktivnosti koje će im ojačati karakter i samopouzdanje, naučiti ih kako da surađuju s drugima i uče od njih, kako da razviju kritičko mišljenje i sposobnosti vođenja te kako da postanu poduzetni i preuzmu odgovornost za vlastiti život.

Ovim projektom želimo doprinijeti održivoj i trajnoj promjeni kroz stvaranje novih generacija koje će usvojiti pravilan sustav vrijednosti i posvetiti se lokalnim i globalnim pitanjima kroz društvenu uključenost te predstavljati važan faktor na tržištu rada.

Ipak-mogu

Naziv projekta: Ipak Mogu

Izvoditelj projekta: O.A.ZA.: Održiva Alternativa Zajednici

Suradnici: Hrvatski Zavod za Zapošljavanje

Voditelj projekta: Branko Drljača

Donatori: Agencija za mobilnost i programe EU, fond ”Mladi na djelu”

Ipak-moggu

GALERIJA

Comments

comments

Comments are closed.

newsletter volontiraj doniraj

Facebook