Projekti

7
Oct 2014
Posted By: In: , 0 Comments

Projekt ATOL (Advanced Training of Leadership) je mobilnost osoba koje rade s mladima iz Hrvatske, Velike Britanije, Moldavije, Albanije, Slovačke, Slovenije, Ukrajine, Srbije, Nizozemske i Rumunjske, a održati će se u Zagrebu. Ukupno trajanje projekta je 6 mjeseci, a uključit će 33 osobe koje rade s mladima i mladih vođa koji će raditi zajedno kako bi unaprijedili svoje profesionalne i osobne vještine.

Rad s mladima je zahtjevan i uzima svoj danak na osobama koje ga provode, jer zahtjeva mnogo vremena, posvećenosti, motivacije i konstantnog unapređivanja metoda rada. To je razlog zašto smo odlučili organizirati ovaj trening. Kroz 6 dana aktivnosti unutar mobilnosti želimo povratiti motivaciju osoba koje rade s mladima, naučiti ih novim alatima i tehnikama, facilitirati razmjenu dobrih praksi i uspostaviti trajna prijateljstva i veze između različitih organizacija.

 

Kroz ovaj projekt također želimo promovirati principe Servant Leadershipa. To je tip vodstva koji zahtjeva od vođe da njeguje poniznost i poštovanje za druge – prema ovom principu vođa je čuvar ljudi. Ovo je veoma važna odlika rada s volonterima, jer oni zahtijevaju vodstvo, ali u obliku inspiracije i mentorstva.

Očekivani učinak na sudionike ATOL projekta je mjerljivo poboljšanje njihovih kompetencija i motivacije u svakodnevnom radu. Usvojiti će konkretne metode, vježbe i znanja te ih koristiti u svom budućem radu s mladima. Uz to, upoznat će se sa iskustvima i primjerima dobre prakse iz drugih organizacija i načinima rada s mladima u drugim zemljama.

 

Ciljevi projekta su sljedeći:

  • omogućiti stjecanje znanja, vještina i stavova u okviru neformalne edukacije
  • razvijanje vještina koje mogu povećati produktivnost i profesionalne kompetencije radnika s mladima
  • povećavanje zadovoljstva u svakodnevnom radu
  • promicanje Europske suradnje u polju rada s mladima
  • promicanje aktivnog i Europskog građanstva
  • povećanje kvalitete rada s mladima i sustava podrške za aktivnosti mladih
  • povećanje razumijevanja i osjetljivosti za socijalne, jezične i kulturne raznolikosti

 

Naziv projekta: ATOL: Advanced Training of Leadership

Izvoditelj projekta: O.A.ZA.: Održiva Alternativa Zajednici

Financirano od: Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Suradnici: MEGA: Moldovan Environmental Governance Academy (MDA); Societatea pentru Consum Responsabil (ROU); Duhovno Društvo za Dušo (SLO); Institute of Ukranian Studies (UKR); Kulturne Centrum Aktivity (SVK); Mladinska Zveza Brez Izgovora Slovenia (SLO); Proactive (SRB); Stichting Buitendoor (NLD); Youth Center Borderless (ALB); The Lotus Trust (UK)

Voditelj projekta: Filip Brničević

Comments

comments

Comments are closed.

newsletter volontiraj doniraj

Facebook