Ekologija i okoliš

Misija

Uključiti mlade i djecu u projekte koji se direktno bave zaštitom okoliša i prirode kako bi kroz praktičan rad ponovno uspostavili odnos s prirodom i Majkom Zemljom, te pomogli drugim članovima zajednice u tome.

Zašto odjel ekologije i okoliša?

Globalizacijom i modernim načinom života ljudi sve više zanemaruju prirodu i okoliš te svojim ponašanjem destruktivno utječu na nju i narušavaju prirodnu ravnotežu, što dalje izaziva razne „prirodne“ nepogode i direktno ugrožava ljudske živote. Zato je potrebno pomoći ljudima da se ponovo povežu s prirodom i prilagode svoj način života kako bi osigurali održivu budućnost (za svoju djecu).

Zašto mladi?

Današnjim načinom života mladi se sve više odvajaju od prirode, a s vanjskim svijetom komuniciraju i doživljavaju ga najviše kroz tehnologiju. S obzirom da budućnost ostaje u njihovim rukama, potrebno je mlade ponovo približiti prirodi i usaditi im osjećaj odgovornosti za svijet u kojem žive. Potrebno ih je potaknuti da svoje vrijeme iskoriste kroz rad na projektima koji koriste društvu i lokalnoj zajednici, a time i njima samima.

Područja djelovanja

Rad s djecom

  • edukacija djece o zaštiti okoliša i prirode te održivom razvoju društva
  • uključivanje djece kroz praktični rad u školskim vrtovima i aktivno sudjelovanje u školskim radionicama

Rad s mladima

  • stručna edukacija, mentorstvo, treninzi i praktični zadaci
  • uključivanje mladih u rad na projektima od društvenog značaja
  • posebni naglasak na osobnom razvoju i ostvarivanju potencijala mladih osoba

Djelovanje na društvo u cjelini

  • savjetovalište za građane o biljnom svijetu i prirodi općenito
  • ostvarivanje projekata koji koriste lokalnoj zajednici i šire
[pixel_one_fourth ]

mile-1

Mile

Odrastanjem na selu i stalnim radom na polju i vrtu od malih nogu je stekao i upijao stara znanja uzgoja povrća i bilja. Oduvijek je volio biljni svjet i veliki je zaljubljenik u prirodu. Još od malih nogu gaji životnu želju da prepozna svaku biljku svoga kraja i spozna gdje i kako ju upotrijebiti u svakodnevnom životu.

Misija njegovog rada i života je da, između ostalog, približi članovima društva svijet biljaka te inspirira ljude da predano i s ljubavlju služe prirodi i majci Zemlji.

Tijekom studiranja na Šumarskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Mile se istaknuo kao najbolji student generacije te je nagrađen mnogim značajnim nagradama.

Više [/pixel_one_fourth]